Hersi: "Oranje boven Ethiopië"

Maurice (mbn)
Afgelopen week verscheen in de media het bericht dat Youssouf Hersi wacht op een uitnodiging voor het nationale elftal van Ethiopië. Volgens de middenvelder zijn zijn uitspraken echter verkeerd overgenomen.

Hersi heeft in een interview met de BBC wel aangegeven wel ooit voor Ethiopië te willen uitkomen, maar nooit gezegd dat dat nu moest zijn. Voorlopig geeft de speler van Vitesse de voorkeur aan het Nederlands elftal. Ondanks dat hij weet dat een uitverkiezing daarvoor nog ver weg is.

Op de website van zijn club vertelde Hersi: "Ik word de hele week al plat gebeld over mijn uitspraak op de BBC website dat ik graag voor Ethiopië uit wil komen. In dat interview word ik inderdaad geciteerd, maar die quote is niet volledig. Ik heb gezegd dat ik ooit wel uit wil komen voor Ethiopië, alleen nu nog niet. Als voetballer wil ik het hoogste bereiken en in mijn geval is dat nog altijd het Nederlands elftal."

Hij beseft dat het moeilijk wordt, maar wil nog wel een aantal jaar wachten op de uitverkiezing voor Oranje: "Natuurlijk, en dat heb ik ook tegen de interviewer van de BBC gezegd, zal dat moeilijk worden. Er is veel concurrentie voor de posities waar ik kan spelen. Maar het Nederlands elftal is mijn doel, niet het Ethiopische elftal. Als dan op mijn dertigste of zo blijkt dat Oranje niet gaat lukken, dan wil ik het nationale elftal van Ethiopië zeker overwegen, maar eerder niet."