Villeneuve past rijstijl aan

Maurice (mbn)
Jacques Villeneuve moet voorlopig nog wat wennen aan de Sauber. Naar eigen zeggen verschilt die zodanig van andere F1-auto's, dat Villeneuve zijn rijstijl moet aanpassen.

Na een aantal races bij Renault moet Villeneuve nu concluderen dat Sauber toch een heel ander team is. Er is geen geld of tijd om de auto op de wensen van een nieuwe coureur aan te passen. Dus zal Villeneuve zelf zijn rijstijl moeten aanpassen om resultaten te gaan halen.

Villeneuve vertelde: "Alles aan deze auto is anders, zelfs de ophanging. Ik moet me zelfs aanpassen in de manier waarop ik de auto afstel. Waarschijnlijk kan een rijk team deze dingen aan de coureur aanpassen, maar hier zal ik moeten veranderen. Felipe kent de auto en die is ook ontworpen aan de hand van eerdere opmerkingen van hem, dus de auto is absoluut beter voor hem."

Daarnaast blijft Villeneuve nog steeds de kritische coureur die hij altijd al was: "De auto lijkt beter met oude banden. We zijn nog steeds langzaam, maar dat is beter, want vorige week waren we erg langzaam. Nu zijn we gewoon langzaam."