Van der Sar deelt complimenten uit

Olga (Nuongirl)
Edwin van der Sar was woensdagavond na de 0-0 tegen Engeland een tevreden doelman. "We hebben volwassen gespeeld", aldus de aanvoerder. "We toonden durf in balbezit en hebben de combinaties goed uitgespeeld. De tactiek stak goed in elkaar."

Ook over zijn onervaren verdediging met Kromkamp, Boulahrouz en Mathijsen, had Van der Sar weinig reden tot klagen. "Uitmuntend, meer kan ik niet zeggen. Ik heb niet anders hoeven te coachen dan normaal. De jongens die nu hebben gespeeld hebben hun kandidatuur gesteld. De bondscoach zit weer ruimer in zijn keuzemogelijkheden."

Van der Sar sprak van een goed resultaat. "Op papier zat er nog wel wat verschil tussen beide ploegen. Misschien heeft Engeland ons onderschat. De spelers verdienen allemaal een compliment, maar met name Kuijt heeft heel goed gespeeld."

Ook bondscoach van Basten was tevreden over de wedstrijd. De bondscoach had in de aanloop naar de doelpuntloze wedstrijd tegen Engeland alleen maar kunnen hopen dat veel van zijn onervaren spelers tegen de van grote namen overlopende thuisploeg zo overeind zouden blijven. Maar hij keek ook al weer vooruit.

"Als het een beetje mee zit, kunnen we tegen Roemenië en Armenië weer over Van Nistelrooij beschikken. Zelfs Robben is dan weer beschikbaar", aldus Van Basten. "Ik vond dat Makaay en zeker Kuijt het goed hebben gedaan, maar met Van Nisterooij en Robben hebben we toch weer meer mogelijkheden. De uitwedstrijd tegen Roemenië zal een zwaar duel worden" , aldus de na zeven interlands nog steeds ongeslagen bondscoach.