"Ferrari wilde F1 verlaten"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Ferrari heeft er serieus over gedacht om de hoogste autosportklasse te verlaten. De kosten voor het runnen van het Formule 1-team zouden te hoog zijn opgelopen voor het team. Bernie Ecclestone heeft uiteindelijk de helpende hand toegestoken.

Jean Todt verklaarde tegenover de Engelse krant The Times dat het budget van het Ferrariteam, zo'n 370 miljoen euro, voor een kwart van de divisie komt dat auto's voor de "normale" klant bouwt. Todt was bang dat de hoge kosten van het raceteam de rest van het bedrijf zou schaden. "We zijn een klein bedrijf en uiteindelijk moesten we in het belang van Ferrari handelen."

Bernie Ecclestone stak uiteindelijk de helpende hand toe door alle Formule 1-teams een aanzienlijk geldbedrag toe te zeggen als zij de plannen voor de nieuwe GPWC-serie naast zich neer zouden leggen. Uiteindelijk heeft alleen Ferrari toegehapt door zich tot 2012 aan de huidige Formule 1 te binden. Het team heeft hier zo'n 80 miljoen euro voor gekregen.

De negen teams die niet op Ecclestone's aanbod zijn ingegaan, beschuldigen Ferrari van verraad voor het verlaten van de GPWC. Jean Todt noemt de actie van Ferrari echter reëel en logisch. "Sommigen (teams, red) zien de logica hier niet van, maar dat komt nog wel. We konden niet blind afdwalen, we moesten de toekomst van Ferrari in de Formule 1 veiligstellen."