Geen geldproblemen voor Karthikeyan

Maurice (mbn)
Dat er vanuit Jordan is gekozen voor Narain Karthikeyan schept veel verbazing. Langzaam worden de redenen achter de deal duidelijker.

In de eerste plaats heeft hij een paar sponsors achter zich die de prijs die ze moeten betalen geen probleem vinden, zo lang hun coureur maar populair wordt in India. Eén van de grotere sponsors, JK Tyres, zegt dat aan de eisen van Jordan snel was voldaan. In totaal zouden de sponsors 30 miljoen dollar opbrengen voor Karthikeyan.

De sponsors willen hiermee de Formule 1 nog populairder maken. Verwacht wordt dat met de Grand Prix van Australië er meer mensen in India op de televisie zullen kijken naar de Formule 1, dan naar de oefenwedstrijd cricket tussen rivalen India en Pakistan. Dit terwijl cricket sport nummer één is in India.

Naast het vele geld dat Karthikeyan met zich mee brengt heeft de Midland-groep, tegenwoordig eigenaar van Jordan, nog een belangrijk doel. De investeringsgroep wil in de komende jaren veel gaan investeren in zware industrie in India. Waarschijnlijk wordt gehoopt dat met de Formule 1 en Karthikeyan een goede naam kan worden opgebouwd, die tegenstand tegen investeringen weg neemt.