ADO-fans doen best voor bekerwedstrijd

Maurice (mbn)
De fans van ADO Den Haag willen voorkomen dat de bekerwedstrijd tussen hun club en Ajax afgelast wordt. Ze willen burgemeester Deetman beloven langer op de tribunes te blijven na het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax lijkt niet te kunnen doorgaan, omdat de Haagse burgemeester Deetman risicoduels alleen overdag wil laten spelen. Van de KNVB moet het bekerduel echter vanwege een contract met televisiezender SBS6 in de avonduren worden gespeeld. Als de wedstrijd van 2 maart uiteindelijk in de avonduren wordt verboden, wordt de zege waarschijnlijk reglementair met 0-1 aan Ajax toegeschreven.

De ADO Den Haag-supporters ondernemen nu een poging om hun burgemeester op andere gedachten te brengen. Ze beloven tien minuten langer op de tribunes te blijven, zodat de Ajax-supporters zonder moeilijkheden het stadion kunnen verlaten na de wedstrijd. Het is de vraag of burgemeester Deetman van zijn standpunt wil afwijken, zeker gezien de moeizame relatie die hij met de ADO-fans heeft.