Gele kaart voor Go Ahead

Olga (Nuongirl)
De licentiecommissie van de KNVB heeft Go Ahead Eagles een gele kaart gegeven. De club kon voor 31 december van het afgelopen jaar niet voldoen aan de gestelde voorwaarden om de liquiditeitspositie te verbeteren.

Bij een tweede gele kaart zal Go Ahead drie punten in mindering worden gebracht. Dat overkwam Fortuna Sittard afgelopen week.

Go Ahead Eagles heeft in oktober 2004 de gemeente Deventer al verzocht de grond in eigendom aan de club over te dragen of de grond in erfpacht uit te geven. Dat is nodig om aandelen uit te kunnen geven. Mede door de gemeenteraadsverkiezingen in november kon de gemeente niet voor eind december uitsluitsel geven, en kon de club niet aan de eis van de licentiecommissie voldoen

Vorige week heeft het college laten weten dat het Go Ahead Eagles het stadion in eigendom wil geven. Daarmee zou de club investeerders kunnen overhalen om aandelen te gaan kopen. Aankomende donderdag zal het voorstel aan de orde komen in de commissievergadering Bestuur en Middelen, waarna de gemeenteraad zich erover moet uitspreken.