Motorproblemen voor Ferrari

Mischa (HPoi)
Vorig seizoen waren teams bang dat de "één motor per weekend regel" zou zorgen voor vele ploffende motoren tijdens de race. Dit viel echter reuze mee, met uitzondering van de vele stilvallende McLaren's.

Dit seizoen is de regel opgeschroefd tot één motor per twee weekenden. Ferrari lijkt met déze regel nogal wat moeite te hebben. In de wintertest heeft Ferrari namelijk nogal wat motoren in rook doen opgaan. Tijdens de wintertest zijn meer motoren afgeschreven dan wat gebruikelijk is voor de Italiaanse renstal.

Ferrari-motorchef Gilles Simon: "De looptijd van de motor verhogen naar 700 kilometer was niet moeilijk te realiseren. Het verhogen van de looptijd naar 1400 kilometer is heel wat moeilijker, veel onderdelen zijn dan over hun kritieke punt heen, deze kunnen geen 1400 kilometer lang mee."

Technisch directeur Ross Brawn zegt dat er geen paniek is. "We zijn alleen bezig onze grenzen te testen." Michael Schumacher geeft altijd politiek correct antwoord en spreekt over een defect aan de motor dat waarschijnlijk is veroorzaakt door een ander defect daarvoor.

Sven Heidfeld, broer van Nick Heidfeld, denkt niet dat Ferrari nu ineens last kan hebben van motorpech. "Ik denk dat ze een beetje bluffen." Het zou kunnen dat in navolging van de aangekondigde 'psychologische oorlog' door BAR ook Ferrari dit 'wapen' nu aan het gebruiken is. Hoe kan het anders dat Sauber bijna geen motorproblemen heeft terwijl Sauber dit seizoen nagenoeg dezelfde motoren gebruikt?