Phonak klaar voor ProTour

Maurice (mbn)
Terwijl de teamleiding nog bezig was het wedstrijdprogramma voor komend seizoen op te stellen, kwam het nieuws dat Phonak mag deelnemen aan de ProTour. Volgens de teamleiding is de ploeg daar klaar voor.

Teambaas Andy Rihs was net aangekomen in Qatar, om daar samen met teammanager John Lelangue het komende jaar door te spreken, toen van het CAS de beslissing kwam dat Phonak aan de ProTour mocht deelnemen. Meteen moesten de plannen weer worden gewijzigd voor komend jaar, maar volgens Rihs is het team er klaar voor.

Hij vertelde: "Dit team is samengesteld om in de ProTour te rijden. We hebben geweldige renners, klimmers, sprinters tijdrijders, en ik denk dat we met name goed zijn in de ploegtijdritten en grote rondes. Als we niet in de ProTour hadden mogen rijden, dan was het zoiets als Real Madrid dat in de tweede divisie uitkomt."

Toch blijven er onzekerheden. Met wedstrijdorganisatoren waren al afspraken gemaakt, die nu moeten worden bijgesteld en met name de Vuelta lijkt niet bereid om Phonak in de ronde te ontvangen. Voor de teamleiding dus nog heel wat werk om te doen, maar voorlopig overheerst een goed gevoel over dat deelname aan de ProTour is veiliggesteld.