Gullit: Kuijt rook bloed

Olga (Nuongirl)
Na de met 2-7 verloren wedstrijd tegen Feyenoord zei trainer Gert Kruys van de De Graafschap dat Dirk Kuijt voor De Graafschap niet te verdedigen was.

Kuijt scoorde tegen de club uit Doetinchem drie maal. "Dirk is in topvorm. Hij was voor ons niet af te stoppen", sprak Kruys vol bewondering.

Ruud Gullit was tevens onder de indruk van zijn spits, die met zeventien treffers topscorer van de eredivisie is. "Dirk speelde zeer gretig. Hij rook hier bloed, zoals het een echte spits betaamt. Op hoeveel treffers hij eindigt dit seizoen? Van mij mag hij er zoveel maken als hij wil."

De aanvaller zelf bleef bescheiden na de wedstrijd. "Voor mij is het leuk, maar het belangrijkste is dat het met het elftal goed gaat. Feyenoord gaat boven alles. Ik wil belangrijk zijn voor het elftal. Als ik in die rol topscorer van Nederland kan worden, zal ik dat zeker niet laten."

Tevens blikte Kuijt alvast vooruit naar de oefeninterland van Oranje, aankomende woensdag tegen Engeland. "Ik wil heel graag spelen in Oranje, maar voorlopig vind ik het nog steeds een geweldige ervaring om te worden geselecteerd door de bondscoach. Ik heb hier laten zien dat ik ook als diepe spits uit de voeten kan. Met Van Nistelrooij en Van Hooijdonk geblesseerd is dat voor de bondscoach misschien leuk om te weten. Maar met een positie op de vleugel, voor Robben bijvoorbeeld, ben ik ook heel blij. Als ik maar speel."