Cavs onderuit in Miami

Grotez
Na een moeilijk begin kwamen de Miami Heat toch als winnaars uit de strijd. Tegen de Cleveland Cavaliers wonnen Shaq en zijn mannen met 100-88.

Na het eerste kwart keken de Heat nog tegen een achterstand van vier punten aan. De weg naar Shaquille O'Neal werd door de Cavs in het eerste kwart goed verdedigd. Met name door Zydrunas Ilgauskas die Shaq goed uit de bucket hield. Maar in het vervolg van de wedstrijd kwamen de Heat op gang. De acherstand werd weggepoetst en na het tweede kwart was de stand 50-43 in het voordeel van de Heat. De tweede helft ging vrij gelijk op, maar de Cavs kwamen nooit meer in de positie om de wedstrijd te winnen. Met nog ruim acht minuten te spelen in het laatste kwart gooide Lebron James de Cavs nog op één punt, 77-76, maar de Heat namen een 9-0 run en gooiden de wedstrijd op slot.

O'Neal scoorde 26 punten en pakte twaalf rebounds. Eddie Jones had 22 punten en Dwyane Wade 20. Bij de Cavs werd James topscorer met 31 punten, ook gaf hij tien assists. Ilgauskas had 23 punten.

Overige uitslagen:

LA Lakers - San Antonio Spurs: 91-103
Memphis Grizzlies - LA Clippers: 103-106