Risi/Betschart winnen zesdaagse van Berlijn

Bram (Chiel-Montagne)
De Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart hebben afgelopen nacht de zesdaagse van Berlijn gewonnen. Ze bleven in een bloedstollende slotnacht de Duitsers Robert Bartko en Guido Fulst nipt voor. De Nederlanders Robert Slippens en Danny Stam werden derde in de eindstand.

In een kolkend velodrome viel de beslissing over de eindzege van de zesdaagse pas in de allerlaatste koppelkoers. Daarin waren de duo's Risi/Betschart en Bartko/Fulst duidelijk aan elkaar gewaagd tijdens de puntensprints.

Het verschil bleef tijdens de koers dan ook beperkt tot een paar punten. De laatste sprint zou dan ook alles beslissend zijn. Bartko zette aan en leek met Risi in zijn wiel niet meer te kunnen verliezen. Totdat Bartko enkele meters voor de streep onderuit gleed en de zege alsnog verspeelde.

Een anti-climax voor het thuispubliek. Al dan niet door teleurstelling richtten de toeschouwers zich na het ongeluk met fluitconcerten tegen de Zwitserse winnaars. Het publiek weet de val van één van hun lievelingen aan Risi die tijdens de sprint in het wiel van Bartko zat.

Bartko was echter zo eerlijk en verstandig om enkele minuten na het incident snel de microfoon te pakken en het publiek te vertellen dat het ongeval 'gewoon' zijn eigen domme fout was, en Risi 'zonder vals spel' had gewonnen.

Voor Risi en Betschart betekent deze overwinning de tweede van het seizoen. Eerder waren beide heren namelijk de sterkste in de zesdaagse van Stuttgart.

Eindstand
1. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 305 pnt.
2. Robert Bartko/Guido Fulst (Dui) 302 pnt.
3. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 249 pnt.
Op 1 ronde
4. Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 215 pnt.
Op 2 ronden
5. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 225 pnt.
Op 4 ronden
6. Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 141 pnt.
Op 7 ronden
7. Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 121 pnt.
Op 9 ronden
8. Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 69 pnt.
Op 12 ronden
9. Iljo Keisse/Alex. Aeschbach (Bel/Zwi) 130 pnt.
Op 17 ronden
10. Andreas Müller/Stefan Löffler (Dui) 140 pnt.