Doorgaan bekerwedstrijd ADO-Ajax onzeker

Olga (Nuongirl)

De kwartfinale voor de KNVB-Amstelcup tussen ADO Den Haag en Ajax staat op de tocht. Burgemeester Deetman van Den Haag verbiedt het spelen van risicowedstrijden in de avonduren. De KNVB eist dat de wedstrijd op woensdagavond 2 maart, aanvangstijd kwart voor negen, wordt gespeeld in het Zuiderpark. Gebeurt dit niet dan zal ADO het duel reglementair verliezen.

De woordvoerder van de KNVB,Ronald Haas, heeft dit dinsdag bevestigd. Volgens Haas heeft de Haagse club zich, net als alle andere voetbalclubs, bij de inschrijving voor deelname aan de Amstelcup geconformeerd aan het cupreglement. "Daarin staat nadrukkelijk dat de wedstrijden in de avonduren worden gespeeld en beginnen om acht uur of kwart voor negen. Dit stelt tv-zender SBS6 in staat om de duels 'live' uit te zenden", aldus Haas.

De KNVB zegt verder dat ze geen rekening kunnen houden met de afspraak dat er die er gemaakt is tussen het Haagse stadsbestuur en justitie dat een risicowedstrijd als ADO Den Haag-Ajax nóóit in de avonduren mag worden gespeeld. "Als Deetman ADO Den Haag verbiedt om op woensdagavond 2 maart tegen Ajax aan te treden, heb je grote kans dat Ajax zonder te spelen, tot winnaar wordt verklaard", aldus Haas.

Haas zegt dat de reglementen geen uitzonderingen toelaten. "Wedstrijden voor de Amstelcup kunnen écht niet worden verplaatst naar een ander tijdstip, of worden 'omgekeerd' – dus verplaatst naar Amsterdam. ADO weet dat. De vraag is nu of de club de gemeente wel van de reglementen op de hoogte heeft gesteld."

De woordvoerder van burgemeester Deetman zegt dat er momenteel wordt gekeken naar de ontstane situatie. ADO-woordvoerder Ton Dijkhuizen zegt dat de club zich niet wil mengen in de discussie: "Dit is puur een zaak tussen de gemeente en de KNVB."