Renault presenteert de R25

Gerbert (Tackleberry)
Vandaag was alweer de zevende teampresentatie voor het nieuwe seizoen. Vandaag was het de beurt aan de nieuwe bolide van Renault. De R25 werd onthuld in Monte Carlo.

Patrick Faure, teamdirecteur, viel meteen met de deur in huis en legde de lat lekker hoog: "Dit seizoen moeten we races winnen. Sinds we in 2002 weer in de F1 kwamen hebben we onszelf altijd zware doelstellingen opgelegd, maar we hebben het tot nu toe allemaal gehaald. Dat moet nu weer gebeuren en ik denk dat we dat kunnen."

Giancarlo Fisichella is dit seizoen terug op het oude nest en hij voelt zich direct weer thuis. Ook deelt hij Faure's ambitie: "Ik ken nog veel mensen van vroeger, het team is deels hetzelfde, maar de ambities zijn anders. Renault wil kampioen worden. Het is fantastisch dat ze mij gevraagd hebben mee te werken."

Over de auto is Fisico ook zeer positief: "Ik had gelijk vertrouwen in de nieuwe auto. De auto is vooral stabieler dan de R24. De auto breekt niet snel uit, maar wanneer dat dan wel gebeurt, voel je het aankomen en is hij makkelijk op te vangen."

Fernando Alonso heeft ook vertrouwen in het komende seizoen: "We hebben vorig jaar altijd voor de podiumplaatsen gestreden, nu moeten we weer een stapje verder zetten. Ik ben er mentaal klaar voor, alleen heb ik geen verwachtingen tot we in Melbourne bezig zijn."

Tot slot is Flavio Briatore, normaliter zeer flamboyant, relatief mild in zijn verwachtingen: "We doen altijd ons best, we willen altijd de snelste auto hebben. We hebben zoals altijd gedaan wat we konden in de winter. Of dat genoeg is? Dat weet ik niet. Dat zullen we pas in Melbourne zien."