Spurs verslaan Sonics

Grotez
De San Antonio Spurs hadden iets recht te zetten tegen de Seattle Supersonics; twee eerdere ontmoetingen dit seizoen werden gewonnen door de Sonics. Dit keer zorgde Manu Ginobli dat de Spurs als winnaar uit de strijd kwamen; 103-84.

De Spurs zijn een serie van zeven uitwedstrijden goed begonnen. Ginobli scoorde 23 punten en gaf zeven assists en werd zo de gevierde man. Tim Duncan (21 punten, tien rebounds) en Tony Parker (17 punten, 10 assists) hadden ook een goede avond.

De Sonics speelden zonder hun sterspeler Ray Allen, die zijn eerste wedstrijd dit seizoen miste door een infectie. Sonics-coach Nate McMillan was er ook niet bij vanwege familieverplichtingen. "Het mag duidelijk zijn dat we een voordeel hadden, nu Allen niet speelde," zei Spurs-coach Gregg Popovic. "Hij is de topscorer van de Sonics, hem er niet bij hebben maakt een groot verschil." Het is nog onzeker of Allen er vanavond bij zal zijn tegen Sacramento.

De Sonics scoorden maar twaalf punten in het tweede kwart waardoor bij rust de score al 48-34 in het voordeel van de Spurs was. In het begin van de tweede helft hadden de Spurs een 7-0 run, en konden de Sonics het helemaal vergeten.

De Spurs hebben nu zeven van hun laatste acht wedstrijden gewonnen en brengen hun totaal op 37 overwinningen in 47 wedstrijden. Hiermee blijven ze aan kop van de NBA.

Terugkeer Iverson helpt de 76ers
Allen Iverson, die drie wedstrijden moest toekijken vanwege een schouderblessure, scoorde 27 punten en hielp de 76ers aan een overwinning op de Pacers; 89-88. Erg makkelijk ging het niet. Aan het begin van het laatste kwart keken de 76ers nog tegen een achterstand van drie punten aan. Maar door de laatste vier punten van de wedstrijd te maken kwamen de 76ers toch nog langszij. Kyle Korver (17 punten) maakte het beslissende schot op assist van Iverson.

Voor de Pacers werd Stephen Jackson topscorer met 24 punten. Jermaine O'Neal maakte 21 punten en pakte tien rebounds. De Pacers verloren voor de vijfde keer op rij.

Overige uitslagen:

Boston Celtics - Houston Rockets: 94-97
Atlanta Hawks - Orlando Magic: 80-79
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies: 91-98
LA Clippers - New York Knicks: 96-89