Williams presenteert FW27

Roel (jozef444)
Williams heeft zijn nieuwe wagen en coureurs gepresenteerd op het circuit van Valencia.

Teambaas Frank Williams “De doelstellingen van het BMW Williams F1 team worden belichaamd door deze auto en door de keuze van het bekendgemaakte rijdersduo. Bij het begin van een nieuw seizoen zijn we altijd terughoudend met voorspellingen, maar evengoed zijn we vastberaden om een grote rol te spelen dit jaar."

“De gedachte achter het ontwerp was om ‘back to basic’ te gaan.” zei technisch directeur Sam Michael. Door deze filosofie is er vooral gefocust op het terugbrengen van het gewicht en de wrijving, terwijl de stijfheid van het chassis toenam. Verder is betrouwbaarheid een van de speerpunten geweest, ook hier is veel vooruitgang geboekt, vooral de versnellingsbak heeft hiervan geprofiteerd, deze rijdt zonder problemen in de auto’s mee sinds november 2004.

Nadat de eerste rondjes in de nieuwe FW27 er op zaten waren de twee coureurs van het team positief over de auto. Mark Webber “Er is veel werk gaan zitten in het ontwerp van deze auto door de verandering in de reglementen wat betreft de aërodynamica en de banden. Ook BMW is druk bezig geweest om een goede motor te bouwen die het 2 races kan volhouden. We moeten het hele seizoen constant presteren en daarvoor moet de auto betrouwbaar zijn, het zal een lastig seizoen worden maar ik ben erg blij met de auto na de eerste runs. Het team heeft een goede wagen gemaakt, maar er zal vast nog voldoende te doen zijn in februari om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd.”

Nick Heidfeld “De FW27 zag er vanochtend erg goed uit op de baan en toen ik vanmiddag instapte voelde hij ook zo aan. Ik heb maar een paar rondjes gereden maar toch was alles al heel vertrouwd. Hopelijk kunnen we nu gaan beginnen aan een sterke voorbereiding op het seizoen.”

Williams heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, waarin het als 4e eindigde voor de constructeurtitel. De laatste races was er echter een opwaartse lijn te zien wat resulteerde in het winnen van de race in Brazilië.