Bartko/Fulst veroveren koppositie in Berlijn

Bram (Chiel-Montagne)
Halverwege de zesdaagse van Berlijn gaan de Duitsers Bartko en Fulst aan de leiding. De publiekslievelingen wisten gisternacht voor het oog van 13.000 uitzinnige fans de opgelopen achterstand op de kop van het klassement weg te poetsen.

Het Duitse duo begon aan de derde nacht met een achterstand van één volle ronde op de leiders, het Zwitserse koppel Risi/Betschart, en de Nederlanders Slippens en Stam. Om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen tijdens de zesdaagse moesten de Duitsers de achterstand trachten goed maken.

Aan het begin van de avond leken de Duitsers echter geen aanstalte te maken om iets aan de situatie in het klassement te doen. Ze hielden zich, net als alle andere koppels, stil bij de eerste koppelkoers, de korte (30 minuten). Bij de tweede koppelkoers, de lange (45 minuten), was dit echter niet het geval.

Risi/Betschart, Slippens/Stam, Bartko/Fulst en nog enkele koppels pakten tien minuten voor het einde gezamenlijk één ronde voorsprong op de rest van het veld. Voor de Duitsers was de aanwezigheid van het Zwitserse duo en Nederlandse koppel in de kopgroep niet erg gunstig met het oog op het klassement. Vijf minuten voor het einde van de koers pakten Bartko en Fulst dan ook de benodigde ronde voorsprong.

Hiermee staan de Duitsers in het algemeen klassement qua rondes weer op gelijke hoogte met Risi/Betschart en Slippens/Stam. Omdat Bartko en Fulst de afgelopen nachten meer puntensprints hebben gewonnen, voeren zij de algemene rangschikking aan.

Stand na de derde nacht
1. Robert Bartko/Guido Fulst (Dui) 187 pnt.
2. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 166 pnt.
3. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 162 pnt.
Op 1 ronde.
4. Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 133 pnt.
Op 2 ronden.
5. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 122 pnt.
Op 3 ronden.
6. Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 73 pnt.
Op 4 ronden.
7. Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 70 pnt.
Op 6 ronden.
8. Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 26 pnt.
Op 8 ronden.
9. Iljo Keisse/Alex Aeschbach (Bel/Zwi) 62 pnt.
Op 11 ronden.
10. Andreas Müller/Stefan Löffler (Dui) 68 pnt.