Ekström ook succesvol op de rallypaden.

Roel (jozef444)
Regerend DTM kampioen Mattias Ekström heeft zaterdag voor Skoda in de Dan Anderssons Minne Rally gereden. Deze rally maakt deel uit van een 2 daags testprogramma van Skoda als voorbereiding op de Swedish Rally die 11-13 februari zal worden verreden.

Ekström rijdt in de DTM voor Audi maar heeft van de Volkswagen Groep toestemming gekregen om voor Skoda uit te komen tijdens de 2e rally van het wereldkampioenschap in Zweden. Voordat het evenement op zaterdag begon kreeg Ekström op vrijdag al de kans in een test om aan de auto te wennen. Tijdens de rally zelf, die meetelde voor het Zweeds nationaal kampioenschap, was hij de snelste over 3 stages. Hij zou het evenement hebben kunnen winnen met een voorsprong van meer dan 2 minuten, maar om het kampioenschap niet te beïnvloeden trok hij zich terug vlak voor de finish van de laatste stage.

De Zweed over zijn ervaringen: “Ik heb meer vertrouwen gekregen in de prestaties die we tijdens de rally neer kunnen gaan zetten, dit was een goede test voor mij en de auto. We hebben vooral op vrijdag een aantal zaken aan de auto kunnen veranderen. Zaterdag was vooral belangrijk voor mijzelf om te kijken of ik mee kon komen in een echte rally wedstrijd.”

Hoofd van het WRC team van Skoda Martin Muehlmeier: “Ik ben erg blij dat Mattias meteen zo goed heeft gepresteerd in zijn eerste rally met de Fabia WRC. Ik ben erg tevreden over het resultaat en we kijken nu allemaal uit naar de Swedish Rally”