Vooruitblik tennisweek 5

Raymond (RayMania)
De Australian Open is net afgelopen of de tennistour gaat alweer verder. Na Oceanië aangedaan te hebben, gaan er morgen weer drie ATP-toernooien van start. Hieronder een overzicht.

ATP Milaan Indoors:
Het eerste Europese toernooi gaat van start in Milaan. Het toernooi dat Martin Verkerk al eens op zijn naam heeft geschreven (2003). De kanshebbers dit jaar zijn onder andere Davydenko, Hrbaty, Mirnyi, Schuettler en Soderling. Voor Nederland is de hoop gevestigd op Sjeng Schalken.

Plaats: Milaan, Italië.
Datum: Jan. 31 - Feb. 6, 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Indoor Carpet.
Prijzengeld: ¤ 323,250.
Officiële site.

Bellsouth Open:
Het eerste graveltoernooi van 2005 wordt gespeeld in Chili. De titelverdediger is Fernando Gonzalez. Hij is samen met zijn landgenoot Massú en de Argentijn Chela de favoriet voor de eindoverwinning.

Plaats: Vina del Mar, Chili.
Datum: Jan. 31 - Feb. 6, 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Gravel.
Prijzengeld: ¤ 380,000.
Officiële site.

Millennium International Tennis Championships:
En ook in Amerika begint voor het eerst in het nieuwe tennisseizoen een ATP-toernooi, te weten de Millennium Tennis Championships. Winnaar van vorig jaar is Ricardo Mello, die dit jaar zijn titel probeert te verdedigen. Kanshebbers zijn Spadea, Novak, Malisse en Saulnier. Er doen twee Nederlanders mee, te weten Peter Wessels en Dennis van Scheppingen. We zien één van hen terug in de tweede ronde want ze spelen tegen elkaar in de eerste ronde.

Plaats: Delray Beach, Florida, USA.
Datum: Jan. 31 - Feb. 6, 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Hardcore.
Prijzengeld: ¤ 380,000.
Officiële site.