Detroit Pistons halen uit

Grotez
De Detroit Pistons hebben in eigen huis gewonnen van de New York Knicks; 91-61. Voor Detroit alweer de derde overwinning op rij. Voor New York betekent dit echter het twaalfde verlies in 14 wedstrijden.

Voor de Knicks waren de 61 punten een dieptepunt. Alleen vijf jaar geleden tegen de Utah Jazz scoorden ze minder, 58 punten. Het is al met al niet het seizoen van de Knicks. De topploeg van weleer, die in het seizoen '98-'99 nog in de finale stond, kan dit jaar de play-offs zelfs waarschijnlijk wel vergeten. De Pistons daarentegen komen steeds beter in vorm. De kampioen van vorig seizoen vernederde de Knicks en kwamen hiermee op gelijk hoogte met Cleveland in de Central Division.

In de eerst helft kon New York nog redelijk meekomen; 39-35, in het voordeel van Detroit. In de tweede helft liep Detroit echter gemakkelijk weg bij New York. "Het was niet onze avond," zei interim-coach Herb Williams. "Je weet dat Detroit verdedigend een erg goed team heeft, maar we hadden genoeg open schoten. Ze vielen voor ons helaas niet." New York schoot 26 uit 72 (36%).

Richard Hamilton werd topscorer met 18 punten. Chauncey Billups en Antonio McDyess hadden beide 16 punten. Bij de Knicks werd Jamal Crawford topscorer met 14 punten.

Martin helpt Nuggets voorbij Pacers.
Voor de tweede maal op rij onder nieuwe coach George Karl wisten de Denver Nuggets te winnen. De Indiana Pacers moesten buigen; 95-88. Het was alweer de vierde nederlaag op rij voor de Pacers. Onze landgenoot Francisco Elson mocht vijf minuten meedoen bij de Nuggets. Hierin scoorde hij niet, maar pakte wel 3 rebounds. Topscorer bij de Nuggets werd Kenyon Martin met 25 punten. Marcus Camby maakte 13 punten en pakte 12 rebounds.

Spurs blijven winnen
De San Antonio Spurs, het beste team op dit moment, hadden moeite met de New Orleans Hornets. Met ingang van het vierde kwart was de stand 73-67 in het voordeel van de Spurs. Er leek niets aan de hand. Maar door toedoen van Dan Dickau werd het aan het begin van het laatste kwart toch nog even spannend. De Spurs eindigden de wedstrijd echter met een 8-0 run en brachten de eindstand van 93-83 op het bord. Tony Parker van de Spurs werd topscorer met 23 punten. Tim Duncan had zijn zoveelste double-double; 12 punten en 14 rebounds.

Overige uitslagen:

Washington Wizards - Orlando Magic: 97-103
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks: 84-83
Chicago Bulls - Boston Celtics: 97-101
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers: 89-93
Utah Jazz - New Jersey Nets: 82-99
LA Clippers - Golden State Warriors: 96-85