Risi/Betschart blijven aan de leiding in Berlijn

Bram (Chiel-Montagne)
Het Zwitserse duo Bruno Risi en Kurt Betschart behoudt ook na de tweede nacht van de zesdaagse van Berlijn de leiding. De Nederlanders Danny Stam en Robert Slippens volgen op de tweede plaats.

Het Zwitserse duo Risi/Betschart en hun Nederlandse concurrenten Slippens en Stam wisten afgelopen nacht in de lange koppelkoers goede zaken te doen voor het algemeen klassement. In een vol velodrome pakten ze één ronde voorsprong op hun directe belagers, de Duitsers Andreas Beikirch en Robert Bartko.

De ronde achterstand zorgt ervoor dat het Duitse duo, ondanks de grote hoeveelheid punten, in de algemene rangschikking duikelt van de tweede naar de derde plaats. Deze plaats wordt overgenomen door Slippens en Stam, die hetzelfde aantal rondes hebben gereden als de leiders, maar minder punten hebben. De Zwitsers gaan dus de derde nacht als leiders in.

Enkele minuten voor het einde van de koppelkoers had het hier echter niet naar uit gezien. Bartko en zijn kompaan Beikirch zetten de andere favorieten twaalf minuten voor het einde van de koppelkoers namelijk op één ronde. De buit leek binnen voor de thuisrijders, maar niets bleek minder waar.

De Nederlanders en Zwitsers sloegen de handen ineen en maakten de ronde goed. Tot overmaat van ramp voor het thuispubliek was hiermee de dadendrang van beide topfavorieten nog niet gestild. Zo zetten de Nederlanders en Zwitsers aan het eind van de koppelkoers nog één keer met succes aan. De ronde winst op Bartko en Beikirch was een feit.

Tussenstand na de tweede dag:
1. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 119 pnt.
2. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 108 pnt.
Op 1 ronde.
3. Robert Bartko/Guido Fulst (Dui) 125 pnt.
Op 2 ronden.
4. Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 79 pnt.
Op 3 ronden.
5. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 60 pnt.
6. Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 48 pnt.
7. Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 42 pnt.
Op 4 ronden.
8. Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 17 pnt.
Op 6 ronden.
9. Iljo Keisse/Alex. Aeschbach (Bel/Zwi) 38 pnt.
Op 8 ronden.
10. Thorsten Rund/Leif Lampater (Dui) 47 pnt.