Engels naar Quick-Step

Bram (Chiel-Montagne)
Addy Engels rijdt het komende seizoen voor Quick-Step . De 27-jarige coureur tekende vandaag een contract voor een jaar bij de Belgische Pro Tourploeg. Engels zat sinds het verdwijnen van de Bankgiroploeg zonder ploeg.

De overgang komt voor Engels precies op het juiste moment. Doordat de Drent maar geen nieuwe werkgever kon vinden voor het komende seizoen, had hij zich al bijna neergelegd bij het einde van zijn carrière. Toen Quickstep hem de kans bood om zijn wielercarrière een vervolg te geven, twijfelde de renner dan ook geen moment. "Het voelt als een soort wedergeboorte", aldus Engels.

De Belgische Pro Tour formatie is Engels’ derde werkgever. Hij genoot zijn opleiding bij Rabobank en daar verdiende hij ook zijn eerste profcontract. Van 2000 tot en met 2003 reed hij in het oranje shirt. Engels behaalde in die periode wisselend succes. Zo werd hij in 2002, zijn beste jaar, 24e in de Giro en bemachtigde hij zelfs een plaatsje in de Tourploeg. Het volgende seizoen was echter, mede door blessures en ziekte, geen succes. De leiding van Rabobank schoof de Drent dan ook eind 2003 aan de kant. Vorig jaar reed Engels bij de Bankgiroploeg, maar ook daar bleven successen uit.