Jol vergelijkt Robben met Cruijff

Olga (Nuongirl)
Martin Jol, de succesvolle trainer-coach van Tottenham Hotspur, zegt dat Arjen Robben de beste Nederlandse voetballer sinds Johan Cruijff is. "En als je in Holland wordt vergeleken met Cruijff, dan betekent dat echt wat."

De Nederlander deed zijn uitspraken over Robben in de aanloop naar de Engelse competitietopper tegen koploper Chelsea, aankomende zaterdag op White Hart Lane.

"In Holland vinden we Robben de beste linkerspits van Europa", aldus Jol tegenvoer de Engelse media. "Iedereen dacht dat hij in Engeland niet langs vijf of zes tegenstanders zou glijden zoals hij in Nederland deed. Maar voorlopig kost hem dat hier ook geen enkele moeite."

Jol, die met de Spurs al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen is, bewaart zelf slechte herinneringen aan Robben. "Met RKC Waalwijk speelde ik al tegen hem toen hij op 16-jarige leeftijd net kwam kijken. Ik geloof dat ik nooit van hem heb gewonnen. Altijd stond hij wel met een of meer acties aan de basis van onze ondergang."

Eerder deze week zei de Nederlandse trainer in het blad Sportweek dat hij vooral op de Nederlandse spelersmarkt naar versterking zoekt. De Haagse coach toonde zich vooral gecharmeerd van Van Bommel (PSV) en Sneijder en Van der Vaart. (beiden Ajax) Ook hadden de Spurs interesse in Ikedia van RBC Roosendaal, maar die stapt komende zomer echter over naar AZ.