Laatste tellen voor Dierckxsens

Otto (okee6)
Voor Ludo Dierckxsens (40) lijkt de tijd van fietsen geweest. De Belgisch coureur moest opstappen bij Landbouwkrediet-Colnago, dat hem geen nieuw contract bood. Na enige interesse van andere teams lijkt de tijd van stoppen nu nabij.

Op de zoektocht naar een nieuw team zocht Dierckxsens overal. Enkel Bookmaker-SportsTech wilde daarbij ver gaan. Volgens dat team stelde de Belg te grote financiële eisen. Manager De Geyter van Dierckxsens daarover: "Het is ook logisch dat Ludo niet voor een trui en een broek zijn laatste seizoen wil afmalen, gezien z'n uitstraling en sportieve mogelijkheden. We hebben alle ploegen aangesproken, maar blijkbaar was er geen interesse. Ook niet in het buitenland."

Met het definitieve bod van Bookmaker-SportsTech lijkt Ludo klaar met fietsen. De Geyter: "Ik zie dus niet in waar Ludo nog kan fietsen. De beslissing of Ludo stopt, ligt volledig bij hem, maar we moeten eerlijk zijn: de kans dat een ploeg hem nu nog binnenhaalt, is heel miniem."

Dierckxsens reed elf jaar in het prof-peloton, ook vaak daarvoor als aanvallend coureur. In 1999 was hij op zijn hoogtepunt. Hij werd Belgisch kampioen op de weg en won de Touretappe naar Saint-Etienne. Echter niet dopingvrij, daar hij later toegaf het verboden product Synacten gebruikt te hebben.