'Van Gaal onomstreden nummer één bij AZ'

Olga (Nuongirl)
Volgens het AD ziet AZ in Louis van Gaal de ideale man om Co Adriaanse na dit seizoen op te volgen als trainer bij de Alkmaarse club.

De club uit de Alkmaarder Hout zou van Gaal ook al een aanbieding hebben gedaan en geeft hem nu een paar dagen de tijd om er over na te denken. Pas als van Gaal nee zegt, dan zal AZ andere kandidaten gaan benaderen.

De voormalig trainer en technisch directeur van Ajax wilde niet ingaan op de interesse tegenover de pers, maar zei wel dat hij volgend seizoen weer als trainer/coach actief zal zijn. "Het liefst werk ik straks in Engeland, Nederland of Duitsland. Daar ga ik over nadenken. Ik zal toch tegen een aantal mogelijkheden nee moeten zeggen en dat is in bepaalde gevallen best moeilijk."

'In het belang van de club' stapte van Gaal eind oktober op als technisch directeur bij Ajax. Hij kon niet leven met het verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid en zijn bevoegdheden.

Adriaanse zelf zegt deze week in VI dat er wat hem betreft maar een ideale opvolger is. "Ik bemoei me er verder niet mee, maar Louis van Gaal is mijn ideale opvolger. Alleen dan wordt AZ er beter van. Louis is een betere trainer dan ik", aldus Adriaanse.