Blessure Agassi in aanloop Australian Open

Olga (Nuongirl)
De voorbereiding van de Amerikaan Andre Agassi op de Australian Open verloopt verre van vlekkeloos.

De Amerikaanse tennisser moest donderdag opgeven tijdens de Kooyong Classic in Melbourne. De 34-jarige Agassi, viervoudig winnaar van de Australian Open, staakte het duel tegen landgenoot Andy Roddick wegens een blessure aan zijn heup.

Agassi laat in Australië een mri-scan maken om uit te vinden waar het fysieke ongemak vandaan komt. Hij zei wel dat het niet om dezelde porblemen gaat als in 2004, toen hij enkele toernooien (onder meer Wimbledon) moest laten schieten wegens een blessure.

"Het voelt als een spierblessure", aldus Agassi donderdag. Agassi excuseerde zich bij het publiek voor zijn korte optreden. De Amerikaan legde uit dat directe behandeling noodzakelijk was. "Ik weet niet of ik op tijd fit ben voor de Australian Open. Dat is giswerk op dit moment."

De Australische tennisser Mark Philippoussis meldde zich af voor de Australian Open, dat aanomende maandag begint. De 28-jarige Philippoussis, in het verleden finalist op Wimbledon en de US Open, heeft last van een spierblessure in de lies, die hij opliep, tijdens de wedstrijd tegen de Nederlander Peter Wessels, in de strijd om de Hopman Cup.