Mateschitz verklaart machtswisseling

Maurice (mbn)
Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft wat meer duidelijkheid gegeven over de plotselinge wisseling van de macht. Onenigheid over de keuze voor rijders lag aan de basis.

Vrijdag werd met een schok bekend dat Tony Purnell en David Pitchforth zijn ontslagen en vervangen zullen worden door Christian Horner en een nog onbekend persoon. Het ontslag had voornamelijk te maken met de keus voor een tweede coureur. Met de David Coulthard als eerste rijder waren allen tevreden.

Tony Purnell en David Pitchforth wilden dat Anthony Davidson of Alexander Wurz de tweede rijder zou worden. Mateschitz en zijn assistent Helmut Marko wilden een coureur uit het Red Bull junior programma de kans geven en wilden dus Christian Klien of Vitantonio Liuzzi contracteren. De Red Bull-bazen zetten hun eigen mening door en uiteindelijk leidde de onenigheid ook tot het ontslag van Tony Purnell en David Pitchforth.

Zowel binnen als buiten het team is verrast gereageerd op de beslissing van de Red Bull-leiding. David Coulthard wilde geen commentaar geven, maar liet wel weten met name verrast te zijn door het ontslag van Pitchforth.