Van Moorsel lid van verdienste KNWU

Olga (Nuongirl)
Leontien Zijlaard-Van Moorsel is zaterdag bij de Zesdaagse van Rotterdam benoemd tot lid van verdienste van de wielerbond KNWU. De voorzitter van de Nederlandse wielerbond, Joop Atsma, maakte dit bij het afscheidsgala van de viervoudig olympisch kampioene bekend.

"Je hebt al die jaren fantastische prestaties laten zien en we hebben allemaal van je genoten", aldus Atsma tegen Van Moorsel. "Er is maar een manier om onze waardering hiervoor tot uitdrukking te brengen en daarom word je hierbij benoemd tot lid van verdienste van de KNWU."

Naast de benoeming kreeg van Moorsel een cheque van 20.000 euro van de gemeente Rotterdam voor de opleiding van talenten, waar ze zich nu op gaat richten. Van Moorsel reed daarnaast een wedstrijd met beroepsrenners als Erik Dekker en Michael Boogerd en Rene Froger trad voor haar op.

Pas tijdens het moment dat haar fiets omhoog werd gehesen naar de nok, besefte Leontien Zijlaard-Van Moorsel wat het inhield. "Daar hangt-ie dan, dacht ik. Nu is het echt voorbij. Natuurlijk is het jammer, want ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan. Maar het geeft toch wel een lekker gevoel. Ik kan eindelijk lekker zonder druk gaan sporten."