Adriaanse wil naar het buitenland

Olga (Nuongirl)
Co Adriaanse heeft gezegd dat hij zijn trainerscarrière graag wil voorzetten in het buitenland.

Eerder werd bekend dat de succestrainer na dit seizoen weggaat bij AZ, en de trainer vertelt op de site van de Alkmaarse club waarom hij niet is ingegaan op de aanbieding om zijn contract te verlengen. "Ik wil nog een keer in het buitenland werken. In Nederland ben ik klaar."

In die beslissing speelden tevens financiële overwegingen een rol. "Of ik wil naar een mooie buitenlandse club, of naar een club die heel veel geld voor me over heeft. Daar ben ik eerlijk over. Ik zit aan het eind van m'n carrière. Een combinatie van die twee is uiteraard het mooiste."

Verder zei Adriaanse dat hij nog geen aanbiedingen heeft gekregen. "Komt er niets interessants, dan betekent dat het eind van mijn loopbaan."

In november 2002 kwam Adriaanse naar Alkmaar en sindsdien gaat het meer dan prima met de club. Vorig seizoen plaatste de club uit de ut zich voor het eerst sinds 1982 voor Europees voetbal en momenteel staat de club zelfs aan kop in de Holland Casino Eredivisie.

Adriaanse denkt zelf dat hij met AZ niets meer kan bereiken. "We gaan aan kop, we spelen het beste voetbal en AZ heeft er een paar internationals bij. We hebben vorig jaar het Fair Play klassement gewonnen en staan daarin nu ook weer bovenaan. In het VI-klassement voor Speler van het Jaar hebben we zeven spelers bij de eerste twintig staan. Ik kan er volgend jaar niet meer uithalen dan dat er nu in zit. Het kan volgend jaar alleen maar minder en als het minder gaat heeft altijd de coach het gedaan. Dat scenario wil ik voorkomen."

Bovendien zei de coach tegenover RTV Noord-Holland dat hij niet zijn fouten uit het verleden wil herhalen. "Ik ben bij Den Haag een jaar te lang doorgegaan en bij PEC Zwolle ook. Ik hoop nu aan het einde van het seizoen met een schouderklopje de poort uit te gaan. Met Europees voetbal, maar het liefste met de schaal."