GPWC nodigt teambazen uit

Maurice (mbn)
De Grand Prix World Championship-organisatie heeft de Formule 1-teambazen uitgenodigd voor een presentatie op 6 maart. Ze willen hun plannen voor de nieuwe autosportserie aan de teambazen voorleggen.

FIAT, Renault, Mercedes en BMW zijn van plan per 2008 een nieuwe raceklasse op te zetten ter vervanging van de Formule 1. Ze willen de plannen alleen afblazen als Bernie Ecclestone de autofabrikanten een groter aandeel in de opbrengsten uit de Formule 1 wil geven. Tot nu toe vorderen de plannen voor de nieuwe raceklasse gestaag en nog voor het begin van het Formule 1-seizoen zal een presentatie van de plannen plaatsvinden.

Een woordvoerder van de GPWC vertelde: "We boeken voortgang op de sleutelgebieden die een nieuwe klasse moet hebben om op tijd te kunnen starten. We zullen dit aan de teambazen presenteren voor hun input en goedkeuring."

Eerder is al aangekondigd dat de beslissing over het al dan niet doorzetten van de GPWC in 2005 moet vallen. De teams willen minimaal 80% van de winsten uit de Formule 1 ontvangen heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo eerder aangekondigd. Bernie Ecclestone heeft gezegd de teams en autofabrikanten een heel eind tegemoet te willen komen.