Kies de grootste coureur allertijden, Halve Finale

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Ondertussen zijn we aanbeland bij de halve finales.

In de kwartfinales moesten wij afscheid nemen van Ayrton Senna. Hij ging na een duel der titanen ten onder tegen Juan Manuel Fangio, met twee stemmen verschil. Mario Andretti ging ook door, met een stem of 30 verschil. Zijn tegenstander, Emerson Fittipaldi, ligt er dus uit. Ook Michael Schumacher is door. Hij liet Niki Lauda ver achter zich, met de grootste overwinning van de ronde, 15 stemmen waren voor Lauda, maar 78 waren Schumacher ten deel gevallen. En het laatste duel, Gilles Villeneuve tegen Alain Prost werd met gemak door de laatste gewonnen, met 16 tegen 76.

In deze halve finale heeft de organisator een verzoek, welk ik hier zal laten zien: "Het zou erg leuk als je bij het stemmen een kleine motivatie zou willen posten. Meteen daarbij het verzoek om er ook weer geen uitgebreid discussietopic van te maken."

En nu voor het stemmen zelf. De koppels zijn in deze halve finale Mario Andretti tegen Juan Manuel Fangio en Alain Prost tegen Michael Schumacher. Stemmen kan tot zondagavond 9 januari 23.59 in dit topic in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.