Cambuur ontslaat coach

Sierd (Legolas_Greenleaf)

De coach van Cambuur Leeuwarden, Dick de Boer, zijn per direct uit elkaar gegaan. Hoewel het eerder de bedoeling was om het seizoen nog af te maken, heeft het bestuur besloten dat het beter is om een andere coach aan te trekken.


"We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Met elkaar hebben we aan het begin van het seizoen onze doelstellingen bepaald. Op basis van deze doelstelling is de selectie samengesteld. Alle geledingen waren van mening dat een plaats in de nacompetitie en in de eindrangschikking een positie in de top zes haalbaar zou moeten zijn.", aldus de voorzitter, Wytze Adema. Hij zei verder dat, gezien de positie in de competitie, ze ver van het doel verwijderd zijn. Cambuur staat nu op plaats 16 in de Gouden Gids Divisie.

De Boer reageerde teleurgesteld: "Uit mijn gesprekken met de spelers kwam als belangrijkste tekortkoming het gebrek aan scorend vermogen naar voren. De interactie met de spelersgroep en het bestuur is in mijn beleving nog altijd uitstekend. Nu een aantal lang geblesseerde spelers weer terugkomt, acht ik de kans op succes bijzonder groot. Dan is het extra zuur als je het karwei niet mag afmaken. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in het bereiken van de gestelde doelen."