Brajkovic tekent bij Discovery Channel

Maurice (mbn)
Wereldkampioen tijdrijden voor onder de 23 Janez Brajkovic heeft een contract getekend bij de Discovery Channel-ploeg. Eerder was het gerucht dat hij bij de Rabobank-ploeg zou tekenen.

Op het wereldkampioenschap in Verona wist Brajkovic verrassend topfavoriet Thomas Dekker te verslaan bij de tijdrit voor renners onder 23 jaar. Volgend daarop waren er veel geruchten over topteams, waaronder Rabobank, die hem wilden contracteren. Na een lange periode heeft Discovery Channel hem nu toch gecontracteerd.

Johan Bruyneel vertelde erover: "We waren op zoek naar een extra renner en wilden aan een jonge renner hebben. Ik zag de resultaten van Brajkovic in de tijdrit op het WK en vond het erg indrukwekkend, want hij versloeg de favoriet (Thomas Dekker) die op papier onklopbaar leek. We hebben wat informatie over hem verzameld en met wat mensen gesproken, en waren daarna erg hoopvol. Hij kwam vandaag naar BelgiŽ en we hebben hem getest en dat leverde dezelfde resultaten op. Ik heb een goed gevoel over Brajkovcic. Vandaag is bevestigd dat hij een goede renner kan worden."