"Luxemburgo trainer Real Madrid"

Olga (Nuongirl)
Vanderlei Luxemburgo heeft donderdag aan de pers bekendgemaakt dat hij de nieuwe trainer wordt van Real Madrid. De Koninklijke Real kon het nieuws niet bevestigen, maar verwees wel naar een vergadering van het clubbestuur op donderdagmiddag.

Luxemburgo, oud-bondscoach van Brazilie, zei dat hij een contract voor anderhalf jaar zal tekenen bij de Spaanse club. Luxemburgo zal Mariano Garcia Remon vervangen, die op zijn beurt eerder dit seizoen Luis Aragones opvolgde, die het na een paar duels al had gehad met het sterrengedrag van enkele spelers.

Luxemburgo is in Brazilië geen onbesproken figuur. Hij lag in 2000 onder vuur vanwege fraude en het verdienen aan transfers. In 1998 kreeg hij als coach van Corinthians een schorsing van zestig dagen omdat hij een official had uitgemaakt voor "achterlijke" en "een dief een zwijn".

De benoeming van Luxemburgo zou het eerste wapenfeit van Arrigo Sacchi zijn. De Italiaanse voormalig trainer van AC Milan is pas aangetreden als technisch directeur van Real Madrid.