Fortuna Sittard zwaar in problemen

Maurice (mbn)
De financiële problemen van Fortuna Sittard zijn nog meer opgelopen. De belastingdienst heeft beslag gelegd op televisiegelden die bij de club binnenkomen.

De club heeft sinds het begin van het seizoen twee ton verlies geleden en staat nu voor een bedrag van één miljoen euro rood. Aan het eind van het seizoen wordt verwacht dat de schuld dan is opgelopen tot ruim drie miljoen euro. Dat terwijl de begroting van de club maar 2,8 miljoen euro bedraagt.

De afgelopen maanden kon de club de salarissen van de spelers niet betalen en betaalde aan de belastingdienst geen loonbelasting en BTW. Uit de net binnengekomen televisiegelden zijn de spelerssalarissen van de afgelopen maanden nog betaald, maar nu heeft de belastingdienst op de rest van die gelden beslag gelegd.

Als de club niet snel orde op zaken stelt, zal de KNVB volgens afspraken drie punten in mindering in de competitie opleggen. Dat maakt echter commissaris J. Nuijen van Fortuna niet zo veel uit: "Of we nu twintigste of zeventiende worden, dat maakt niet uit. Ik heb niet de illusie dat we met deze jonge ploeg om de bovenste plaatsen mee kunnen doen." In het uiterste geval als het Fortuna niet lukt om de schuld te saneren, kan de KNVB ook kiezen geen licentie meer te verstrekken of de licentie in te trekken.