Robben redt Chelsea

Olga (Nuongirl)
Arjen Robben heeft dinsdag in de Engelse voetbalcompetitie, in de laatste wedstrijd van het jaar, Chelsea behoed voor puntenverlies.

In de uitwedstrijd tegen Portsmouth maakte de Nederlander twaalf minuten voor tijd de 0-1, in blessuretijd maakte Cole er nog 0-2 van.

Robben scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied raak, en was zo blij met zijn zevende doelpunt voor Chelsea dat hij zijn shirt uittrok. De scheidsrechter paste de regels toe en gaf Robben geel. "Het was niet slim", erkende de doelpuntenmaker, "Maar ik denk dat de trainer het me wel vergeeft."

Trainer Jose Mourinho was inderdaad behoorlijk vergevingsgezind, blij als hij was met de drie punten. "Het werd ons erg moeilijk gemaakt", vond hij. "Maar in de tweede helft kregen we in de gaten hoe we hun defensie uiteen moesten spelen en uiteindelijk verdienden we het te winnen."

Koploper Chelsea heeft nu 49 punten uit 20 wedstrijden, acht punten meer dan Arsenal, dat woensdag nog de uitwedstrijd tegen Newcastle United moet spelen.

De nummer drie van de ranglijst, Everton, verloor dinsdag uit bij Charlton Athletic (2-0), en verloor de derde plaats aan Manchester United dat bij Aston Villa met 1-0 wist te winnen. Vier minuten voor rust maakte Ryan Giggs de enige treffer van de wedstrijd. De Mancunians hebben nu 40 punten, evenveel als Everton, maar ze hebben een beter doelsaldo.