Onderscheiding voor Hannawald

Otto (okee6)
De Duitse skispringer Sven Hannawald heeft van de organisatie van de befaamde Vierschansentoernee een onderscheiding ontvangen. Een 'gouden ski met blauwe band en briljanten' valt hem ten deel wegens zijn grote staat van dienst. Als enige springer won hij eens alle vier de wedstrijden op rij.

In 2001 vloog Hannawald in supervorm naar eerste plaatsen in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen. Geen enkele springer kan hem dat nazeggen. Verleden jaar kwam de Noor Sigurd Pettersen tot drie zeges. In de derde wedstrijd te Innsbrück kwam hij echter niet op het podium. Hannawald is de allereerste springer die de prijs ontvangen heeft.

De komende editie van de Vierschansen zal echter zonder Hannawald geschieden. De Duitser kampt met burn-out verschijnselen en zal derhalve niet deelnemen. Hij zal wel als toeschouwer aanwezig zijn. Woensdag 29 december start de wedstrijdserie op de Schattenberg-Schanze van Oberstdorf. Grote favoriet voor de zege is dit jaar tweevoudig toerneewinnaar Janne Ahonen, die dit seizoen al zeven van de acht wereldbekerwedstrijden op zijn naam schreef.