Petta afgetest bij Bolton

Maurice (mbn)
De Bolton Wanderers hebben Bobby Petta geen contract aangeboden na een testperiode. De Nederlandse middenvelder kon niet voldoende indruk maken op de clubleiding.

Petta liet vorige maand zijn contract ontbinden bij Celtic en is sindsdien op zoek naar een nieuwe club. Bij Bolton leek hij een goede kans te hebben als vervanger van Khalilou Fadiga, die een hartoperatie heeft ondergaan. De clubleiding gaf Petta uiteindelijk slechts weinig ruimte om zich te bewijzen, nadat duidelijk werd dat Fadiga een voorspoedig herstel kent.

Petta zelf was best teleurgesteld: "Ik heb een paar dagen meegetraind, maar kreeg opmerkelijk genoeg geen kans me in een oefenduel te bewijzen. Afgelopen donderdag meldde mijn zaakwaarnemer ineens telefonisch dat de club na vier trainingen genoeg had gezien, maar dat de stage geen vervolg kreeg."

Hij wanhoopt echter nog niet: "De afgelopen dagen hebben Leeds United en Wigan Athletic zich bij mijn zaakwaarnemer gemeld. Met name Wigan-manager Paul Jewell wil me graag inlijven. Wigan staat tweede op de ranglijst en maakt goede kans op promotie naar de FA Premiership. De kans dat ik bij die club terecht kom is vrij groot."