Hammond nu al bezig met Roubaix

Maurice (mbn)
Roger Hammond is nu al bezorgd over Parijs - Roubaix van 2005. Hij wil zich daar optimaal op gaan voorbereiden.

Roger Hammond heeft besloten om in België te gaan wonen en iedere training een stuk kasseien mee te pakken. Hij heeft in zijn planning voor het voorseizoen zich dan ook gericht op de voorjaarsklassiekers. Naast Parijs - Roubaix zal hij zeker deelnemen aan Milaan - San Remo, de Ronde van Vlaanderen, de Driedaagse van de Panne, Gent - Wevelgem en Amstel Gold Race. Hammond vindt deze wedstrijden mooier en zwaarder dan de grote rondes, omdat ze op een intense manier en in een korte tijd worden beslist.

Hammond vertelde over zijn obsessie voor Parijs - Roubaix: "Ik begin me bezig te houden met Parijs - Roubaix rond het midden van oktober. De renners die de klassiekers winnen, en de kasseienwedstrijden in het begin van het jaar, zijn geobsedeerd door het winnen van deze races op dezelfde manier als Armstrong is op het winnen van de Tour. Je kan je niet richten op alteveel wedstrijden in het jaar, vanwege de tijd en moeite die je er in moet steken. Dus ik denk dat voor mij het belangrijk is om deze obsessie om te winnen te hebben."

Hij vervolgde over zijn training: "Elke training die ik hier rond Brussel rijdt zit wel een stuk kasseien in. Ik ga er ook op uit om de koersen te verkennen. Om uit te vinden waar de klimmetjes zitten, want die veranderen van jaar tot jaar. Zoals de Belgen zeggen: 'de beklimmingen leven'."