Spaanse topper onbeslist

Olga (Nuongirl)
Barcelona heeft in een kolkend Camp Nou met 1-1 gelijk gespeeld tegen Valencia CF. De thuisclub domineerde de gehele wedstrijd, maar liep tegen een doeltreffende counter van Valencia op. Een makkelijk gegeven strafschop schonk Barça de kans op gelijke hoogte te komen. Real Madrid voorkwam in de uitwedstrijd tegen Santander op het nippertje puntverlies, 2-3.

vanaf het eerste fluitsignaal was het team van Frank Rijkaard het sterkste, maar aanvallers Ronaldinho en Samuel Eto'o kwamen niet tot scoren. Tegen de verhouding in scoorde Valencia in de 63e minuut na een counter, Stefano Fiore stiftte de bal fraai in het Catalaanse doel.

Doelman Victor Valdes van Barcelona ging een kwartier voor tijd de fout in. De keeper wilde de bal wegschieten, maar schoot tegen de aanstormende Miguel Angulo op. In zijn poging de bal in veiligheid te brengen, maakte Valdes net buiten het zestienmetergebied hands. De arbiter gaf de keeper rood, ondanks het gesmeek van de 85.000 toeschouwers in Camp Nou. Een paar minuten later schonk hij Barcelona een penalty, Ronaldinho werd door Angulo licht met de hand getoucheerd en ging in het strafschopgebied neer. Ronaldinho scoorde daarop de 1-1.

De Fransman Zinedine Zidane redde Real Madrid van puntverlies bij Racing Santander. In blessuretijd scoorde de Fransman het winnende doelpunt. Het derde Spaanse duel op zaterdag ging tussen Levante UD en Albacete. Die wedstrijd eindigde in 1-1.