Deelname Jordan niet zeker

Mischa (HPoi)
Het Formule 1 team Jordan lijkt nog lang niet uit de problemen te zijn. Teambaas Eddie Jordan heeft de gesprekken met Arden International beëindigd. Het doel om Jordan te verkopen aan Arden is daarmee van de baan.

Christian Horner van Arden International zou nu wachten tot er een andere en wellicht betere kans komt en zich voor nu weer gaan concentreren op de GP2 serie.

Er gaan geruchten de ronde dat Eddie Jordan een betere deal kan sluiten met een nu nog onbekende Chinese koper. Hoogstwaarschijnlijk is deze "onbekende koper" oliemaatschappij Sinopec. De vraag is hoe serieus deze koper is en of het tot een deal kan komen met Jordan.

Het Jordan-team heeft zich ingeschreven voor het Formule 1 kampioenschap in 2005 en heeft een deal gesloten met Toyota als motorleverancier voor het komende seizoen. Als Jordan niet snel een koper of een groot sponsor aan zich kan binden is het gedoemd ten onder te gaan. De enige kans die het team dan nog heeft is dat Eddie zelf een grote hoeveelheid geld kan inbrengen.

Er is grote druk om snel een koper of sponsor te vinden daar het team zijn Toyota motoren moet gaan betalen, evenals de salarissen van zijn werknemers en andere kosten die op gang komen nu het nieuwe seizoen nadert.

Het kan zijn dat Eddie verwacht dat er nog een oplossing komt door een deal tussen de Formule 1 teams en Bernie Ecclestone. Over deze mogelijke deal werd al eerder bericht en houdt onder andere in dat de Formule 1 teams een bedrag van 500 miljoen dollar wordt voorgehouden, dat over de komende drie jaar verdeeld zou mogen worden. Dat deze deal doorgaat is echter niet waarschijnlijk, aangezien het huidige "Concorde Agreement" dan geschrapt moet worden, wat goedgekeurd moet worden door alle F1-teams en de FIA.