Verbeek : "Op voorhand ben je nooit kansloos"

Olga (Nuongirl)
De coach van SC Heerenveen, GertJan Verbeek, reageerde met gemendgde gevoelens op de loting van de UEFA Cup die zijn club koppelde aan de Engelse club Newcastle United, de club van Patrick Kluivert. "Op voorhand ben je nooit kansloos."

Maar Verbeek was ook reëel: "Als je de begrotingen naast elkaar legt, zijn we natuurlijk kansloos. Spelers die bij hen op de bank of op de tribune zitten, zouden voor ons een aanwinst zijn. Het is een club die zich wil meten met de topvijf van Engeland, alleen komt dat er dit seizoen nog niet zo uit. Ze staan op dit moment twaalfde en hebben al een nieuwe trainer (Graeme Souness). Ik ben benieuwd."

Ook voor de supporters noemde Verbeek de Engelse club een mooie tegenstander."Het is voor hen goed te bereizen." Dat er eerst thuisgespeeld wordt, vond hij ook een voordeel. "Engelse ploegen geven thuis altijd ongelofelijk veel gas. Het is weliswaar een knock-outronde, maar het zou wel zonde zijn als we na een duel al zijn uitgeschakeld. We moeten thuis een goed resultaat halen en vervolgens met goede hoop naar Engeland reizen."

"Daarbij weten zij ook dat we Stuttgart hebben verslagen en Kluivert zal ze vertellen dat we een goed elftal hebben waar je moeilijk van wint. Het leuke is dat het nu echt ergens om gaat," aldus de trainer van Heerenveen.