Uitslag FC Basel-Feyenoord

Otto (okee6)
Feyenoord speelde vanavond de laatste poulewedstrijd in en tegen Basel. Op de slechte grasmat bleef het bij 1-0 voor de thuisclub. Feyenoord werd desondanks poulewinnaar in groep A.

Feyenoord kwam in Basel meteen onder vuur te liggen. De Zwitserse ploeg wist in de eerste twintig minuten de bal tweemaal in het doel te krijgen. Grens en scheids constateerden echter buitenspel. Er stond weinig tegenover van Rotterdamse zijde.

In de tweede helft kwamen er aan beide kanten kansen. Salomon Kalou kon keeper Zuberbühler echter niet laten vissen. Aan de andere kant hield Patrick Lodewijks een hard ingeschoten bal tegen. In de daarop volgende aanval kopte Carignano Basel op voorsprong. Patrick Paauwe moest met een blessure het veld verlaten, de jonge Wouter Artz kwam in zijn plaats. De score veranderde echter niet meer. Basel had liever 2-0 gemaakt, dan had het de poulewinst bedongen, nu werd Feyenoord eerste.


FC Basel - Feyenoord (1-0)
54' Carignano 1-0

FC Basel: Zuberbühler, Quennoz, Zwyssig, P.Degen, Huggel, Sterjovski (D.Degen/79), Chipperfield, Delgado (Barberis/90), Rossi, Giménez, Carignano

Feyenoord: Lodewijks, Song, Loovens, Paauwe (Artz/70), Mtiliga, Bosschaart, Magrão, Buffel, Smolarek, Kuijt, Kalou (Lazovic/64)