Uitslag FC Utrecht - Austria Wien

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Vanavond speelde FC Utrecht zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Austria Wien, en de uitslag was 1-2

De wedstrijd begon matig, Austria Wien moest dan wel winnen om door te gaan, veel kansen waren er niet. Ook van de kant van Utrecht waren er weinig kansen. Na 14 minuten kon Di Tomasso niet bij de bal, waarna Braafheid twijfelde en Sionko kon doorgaan op de Utrecht keeper, René Ponk, en het koelbloedig afmaakte, wat de 0-1 betekende.

Daarna bleek Austria Wien gevaarlijk op de counter te gaan spelen. Het was niet dat Utrecht geen kansen had, maar er kon geen vuist worden gemaakt. Rajcomar en Tanghe zorgde wel voor gevaar, maar het lukte niet. Na 29 minuten werd een hoekschop van Utrecht weggewerkt, waarna Braafheid de fout in ging en Ponk de bal uit het doel moest houden, wat Ponk en de spits wel een blessurebehandeling opleverde.

Ook Di Tomasso was geblesseerd geraakt. Met wat wijzigingen in de ploeg, werd Ricky Kruys in de ploeg gebracht voor hem. Na 40 minuten kreeg Utrecht een hoekschop; een hoekschop die Schut nét naast kopte, wat eigenlijk de beste kans van Utrecht in de eerste helft was.

In de tweede helft was Rajcomar eruit gehaald voor El Gaaouiri. Na 6 minuten in de tweede helft was Utrecht even gevaarlijk, nadat El Gaaouiri een voorzet op Kruys gaf, die hem vervolgens stiftte. De bal kwam uit bij v/d Bergh, die helaas Tanghe niet kon bereiken. Uit de counter was Austria Wien erg gevaarlijk, maar Ponk voorkwam erger.

Direct daarna ging Utrecht weer op zoek naar het doel van Austria Wien, en deze keer vonden ze dat ook. Na een combinatie tussen Tanghe en Kruys kreeg Douglas de bal, die vervolgens zijn zenuwen onder controle hield, en de bal achter de doelman in het net deed belanden, wat Utrecht het tweede doelpunt in de groepsfase van de UEFA Cup opleverde. 1-1 na 55 minuten gespeeld.

Dit inspireerde Utrecht om meer aan te gaan vallen. Helaas duurde dat maar een paar minuten, maar het publiek zag het weer zitten, en overstemde de 500 Austria Wien supporters. In de minuten daarna ging het spel over en weer, maar nu had Utrecht een licht overwicht. In de 68e minuut ging het Utrecht publiek bijna op de banken staan; Tanghe kreeg een grote kans, maar zag zijn schot gekeerd. Daaropvolgend kreeg Vachousek geel wegens commentaar op de leiding.

Maar het was niet Utrecht dat opnieuw scoorde. Rushfeldt scoorde na slecht uitverdedigen van Utrecht, waardoor de stand 1-2 werd. Bij deze stand was Austria Wien door. El Gaaouiri en Somers opende daarna het vuur op het doel van Safar, maar zonder succes.

In de laatste minuten werden er weinig kansen gecreëerd. Douglas was tot twee maal toe nog relatief dichtbij de 2-2, maar Safar kon de bal in beide gevallen tegenhouden. Toen was de wedstrijd afgelopen, en bleef Utrecht achter met 0 punten uit 4 wedstrijden.

FC Utrecht - Austria Wien 1-2
13' Sionko 0-1
55' Douglas 1-1
78' Rushfeldt 1-2

Geel: Vachousek (Wien)