Rabobank presenteert Continental Team

Maurice (mbn)
Met het vertrek van zes renners naar verschillende profploegen zijn enkele talenten verdwenen uit de ploeg. Maar volgens de ploegleiders barst het Continental Team van Rabobank ook in 2005 weer van het talent.

In 2004 behaalde het Trade Team III, zoals de benaming het afgelopen seizoen luidde, 103 overwinningen. De wegrenners wonnen 75 wedstrijden en de veldrijders uit de ploeg in totaal 28 overwinningen. Thomas Dekker, Theo Eltink, Rory Sutherland en Jukka Vastaranta zijn nu doorgestroomd naar de hoofdploeg van de Rabobank en Bas Giling en Bernhard Kohl hebben ook een opstap gemaakt maar dan naar Liberty Seguros en T-Mobile.

Vandaag presenteerde de Rabobank het Continental Team voor 2005. In de ploeg zijn gebleven de Nederlanders Tom Stamsnijder, Kai Reus, Marc de Maar, Stef Clement, Michiel Elijzen en Mathieu Heijboer en de Belg Serge Pauwels. Daarnaast zijn ook als veldrijders de Nederlanders Richard Groenendaal en Lars Boom en de Belgen Bart Aernouts en Sven Nys gebleven. Nieuw in de ploeg zijn de Nederlanders Thom en Frank van Dulmen, Tom Leezer, Tom Veelers en Remco van der Ven, de Rus Dmitri Kozontchouk en de Australiër William Walker. Daarnaast keert Hans Dekkers terug van de hoofdploeg van de Rabobank.

De ploegleiders concluderen na het vorige seizoen dat er jongens zijn opgestaan die nu de overstap maken en ze hopen dat de profploeg deze jongens goed ondersteund. Dat jongens nu doorstromen bewijst dat er talent is en ook met de nieuwe renners en de renners die blijven menen de ploegleiders dat er genoeg talent is om ook in 2005 succesvol te zijn.