Albers waardeert Champ Car-test

Maurice (mbn)
Ondanks wat onwennigheden tijdens het begin van de test, heeft Albers genoten in de Champ Car. Voor Albers was het weer een nieuwe ervaring in de racewereld.

Voor Albers was de auto in de kleuren van zijn sponsoren gespoten en in de auto moest de Nederlander eerst wennen aan wat nieuwe dingen. Vanwege het verbod op bandenwarmers moet je op de baan langzaam je banden warmer laten worden en in de auto zit een extra pedaal voor de koppeling. In de loop van de dag raakte Albers steeds meer gewend aan de nieuwe dingen en kon hij zich steeds weer wat verbeteren.

Achteraf was Albers dan ook weer tevreden met met de test: "Volgens mij heeft nog nooit iemand binnen drie weken tijd twee verschillende F1’s en een Champ Car getest. Naast dat ik vandaag heb genoten van mijn kennismaking met deze serie, ben ik er uiteraard ook vol tegenaan gegaan om de limiet op te zoeken. Hoewel dat in het begin best lastig was door de verschillende lagen ondergrond (afwisselend asfalt en beton, red.) kwam ik toch snel in mijn ritme. Mijn tijden in zowel de ochtend als in de middag waren dan ook competitief. Al met al een mooie afsluiter van 2004 dus!"