Armstrong werpt schaduw vooruit

Maurice (mbn)
Zonder zelf aanwezig te zijn wist Lance Armstrong toch de gesprekken bezig te houden bij de presentatie van de route van de Vuelta.

In een interview in L'Equipe gaf Armstrong aan misschien de klassiekers te combineren met de Vuelta. Die opmerking riep in de pers de vraag op of Armstrong de hoeveelheid klimwerk van de Vuelta wel aan kan en of hij dan alle nieuwe beklimmingen gaat verkennen.

De Vuelta van 2005 heeft namelijk weer genoeg klimwerk in petto voor de renners, maar ook twee mooie tijdritten en een proloog. Met het gat tussen de voorjaarsklassiekers en de Vuelta in zou Armstrong zich perfect op de ronde in Spanje kunnen voorbereiden.

Bij Liberty Seguros zijn ze niet zo bang voor de concurrentie met Armstrong. Teambaas Manolo Saiz waarschuwde Armstrong dat hij niet moet denken onvoorbereid de Vuelta te kunnen winnen. Drievoudig winnaar van de Vuelta en voormalig ploeggenoot van Armstrong Roberto Heras verwacht Armstrong niet in de Vuelta en denkt dat de Amerikaan gewoon in de Tour zal rijden.