Schreuder vijfde in finale 200 meter wisselslag

Olga (Nuongirl)
In de finale van de 200 meter wisselslag bij de Europese titelstrijd kortebaan is Hinkelien Schreuder als vijfde gefinishd.

De Nederlandse zwemster tikte aan in een tijd van 2.13,84. De titel ging naar de Duitse Teresa Rohmann, die een tijd zwom van 2.09,40.

Op de 100 meter vlinderslag plaatste Joris Keizer zich voor de finale. De Nederlander gaat met een tijd van 52.96 als zesde de finale in, die vrijdag zal worden gezwommen.

Ook Marleen Veldhuis en Chantal Groot wisten zich voor een finale te plaatsen, die van de 100 meter vrije slag. Veldhuis als snelste in een tijd van 53,49, waarmee ze slechts een fractie verwijderd bleef van haar persoonlijk record, en Groot wist zich als achtste voor de finale te plaatsen.

De Nederlandse heren estafette ploeg, bestaande uit Bastiaan Tamminga, Robin van Aggele, Joris Keizer en Mark Veens, zwommen tijdens de finale van de 4x50 meter vrije slag naar een nieuw Nederlands record van 1.37,72. Daarmee werden ze zevende. Het goud ging naar de Duitsers, voor de vijfde maal op rij, die met een tijd van 1.34,56 slechts een tiende verwijderd bleven van het wereldrecord.

Thijs van Valkengoed werd uitgeschakeld in de halve finale van de honderd meter schoolslag. De Nederlander tikte aan in een tijd van 1.00,42. wat goed was voor de twaalfde tijd.