'De Mol biedt 36 miljoen voor voetbal'

Maurice (mbn)
Zoals verwacht heeft John de Mol het meeste geld over voor de samenvattingen van het eredivisievoetbal. Naar verluidt heeft zijn bedrijf Talpa voor de samenvattingen van de komende drie seizoenen tussen de 36 en 40 miljoen euro geboden.

De NOS zou een bod hebben uitgebracht van zo'n 32 miljoen. Dat is een kleiner verschil dan was verwacht. Vandaag hadden de bieders de gelegenheid om hun bod toe te lichten.

De clubs in het betaald voetbal zullen er in ieder geval de komende jaren flink op vooruit gaan. Op dit moment betaalt de NOS namelijk 'maar' 23 miljoen euro. Overigens is nog niet gezegd dat Talpa ook daadwerkelijk de uitzendrechten verkrijgt.

Na het overleg met de Eredivisie CV houdt de NOS nog wel de hoop erin. NOS-directeur Gerard Dielessen vertelde: "Wij hebben een zeer goed bod gedaan, dat niet alleen bestaat uit geld. We hebben een enorme ervaring en we kunnen de clubs een hoge standaard bieden. Ik heb het idee en de hoop dat de clubs daar ook naar zullen kijken. Ik heb in ieder geval geen enkele reden om nu te roepen dat voor de NOS alle hoop vervlogen is."

De Mol was hoopvol na zijn bespreking met de Eredivisie CV: "Ik ben hoopvol gestemd. (...) Op papier kun je niet alles tot in de details uitwerken. Mijn plannen zijn zeker geen luchtkastelen. Ze zijn serieus en onderdeel van een groter geheel. Ik denk dat de mensen van de ECV dat goed hebben begrepen."