Vloet wil nieuwe spelers bij Roda JC

Olga (Nuongirl)
De trainer van Roda JC, Wiljan Vloet, wil zijn selectie in de winterstop met twee spelers versterken.

In een interview met het Limburgs Dagblad zegt de trainer dat hij over een te kleine selectie beschikt. "Centrale middenvelders zijn er nog genoeg, maar een spits en een verdediger zullen er nu toch echt bij moeten komen." De financiële mogelijkheden zijn echter maar beperkt.

Ondanks dat de club uit Kerkrade een smalle selectie heeft, liet men Sven Vandenbroeck naar De Graafschap vertrekken. "Hij had nog maar een half jaar te gaan, kwam nauwelijks aan spelen toe. Dan moet je zo'n jongen niet dwarsbomen", aldus de coach.

Of Roda JC inderdaad binnenkort nieuwe aanwinsten kan tonen is nog maar de vraag. Onlangs vroeg de club aan de gemeente Kerkrade om garant te staan voor een lening van twintig miljoen euro, zodat de club een nieuwe hypotheek op het stadion kan afsluiten tegen aantrekkelijkere rentetarieven. Als men dan nu nieuwe spelers zou gaan aantrekken zou dat bij de gemeente de indruk wekken dat de financiële noodzaak voor die aanvraag niet zo groot is.

De directeur van Roda JC, Frank Rutten, heeft dan ook gezegd dat er alleen nieuwe aankopen mogelijk zijn als er geld vrijkomt door het vertek of verhuur van spelers. De eerste speler die dan in aanmerking komt voor een contract is de Noorse international Pa Modou Kah van het Zweedse AIK. De middenvelder was vorige maand op proef bij de Limburgers en Roda is vrijwel rond met de achtvoudig international.